Jarenlang zorgde mede-oprichter dr h.c. Harold Robles ervoor dat de Health Promoters hun waardevolle werk konden doen in Zuid-Afrika en Lesotho. Tot ons verdriet overleed Harold op 31 juli 2020, maar zijn werk wordt met energie, passie en overtuiging voortgezet door mensen die er net als hij van overtuigd zijn dat gezondheidseducatie een mensenrecht is.

Een aanpak die werkt, want steeds meer mensen krijgen onderwijs in hygiëne en gezondheid en geven deze belangrijke kennis door aan de volgende generatie(s). Sinds december 2020 heeft Health Promotion South Africa Trust een partnership met UNESCO Chair Global Health & Education.

Kom ook golfen voor het goede doel!

Een van de manieren om de benodigde financiële middelen bijeen te brengen is het golftoernooi Golf4Health. Gedurende de coronapandemie kon dit event logischerwijs niet  doorgaan, maar in 2022 was Golf4Health weer een gezellige en zeer succesvolle activiteit. Health Promoters South Africa Trust, Golfclub Kleiburg en de Vrienden van de Health Promoters nodigen u dan ook van harte uit voor een unieke Golfdag op 9 juni 2023 op de Golfclub Kleiburg in Brielle — een  toplocatie!

Sinds het overlijden van Harold Robles is Regina Eggink, die jaren met Harold samen gewerkt heeft, de trekker van de organisatie in Nederland en ondersteunt zij Health Promoters South Africa Trust. Samen met een groep vrijwilligers organiseert zij deze Golf4Healthdag. De opbrengst van Golf4Health gaat naar de gezondheidseducatieprojecten van de  Health Promoters in zuidelijk Afrika.

De opzet is als volgt: je koopt een flight van vier personen voor € 999.  Een van de vier spelers is een bekende Nederlander; mocht je liever zelf vier mensen mee willen nemen dan kan dat ook. Daaronder waren in het verleden bijvoorbeeld Willem van Hanegem, Koert Jan de Bruijn, Klaas Wilting, Ernst Daniël Smid, Bennie Wijnstekers en Olga Commandeur.

Schrijf je in via deze link of per mail via info@golf4health.nl.